Monday, December 5, 2011

Arkansas

If you've followed this blog, you know Arkansas comes up from time to time. My mother moved there back in the late 1980s and has become a local wild plant expert. She also has become fascinated with frost flowers, about which I'll do a post soon.

Blogumu izliyorsanız zaman zaman Arkansas eylatinin gündeme geldiğini biliyorsunuz. Annem 1980'li yıllarda oraya taşındığından beri bir yerel yaban bitkileri uzmanı olmuş. Aynı zamanda daha sonra yazacağım buz çiçeklerine de ilgi sardı.

Mostly we think of chrysanthemums and turning leaves in the autumn, and there were plenty of those. It was a bit early for peak color, but the winged sumac was putting on a spectacular show this year.

Sonbahar denince en çok kasımpatı ve rengi dönen yapraklar aklımıza geliyor, onlardan bol vardı tabii. Sonbahar renklerinin doruk noktasına daha birkaç hafta vardı fakat yerli bir tür olan "kanatlı sumak" güzel bir gösteri yapıyordu.



Still there were some fall blossoms to be found as well, especially goldenrod,
Yine de birkaç sonbahar çiçekleri vardı, özellikle Amerika'daki alerji hastaların haksız olarak kahrettiği Solidago türleri,


and several species of asters.
hem de birçok Aster türü.


I especially love these pale purple ones, which I remember from my childhood.
Çocukluğundan hatırladığım bu hafif mor olanları çok seviyorum.


There were less showy ones as well, but that didn't deter a hungry wasp!
Daha az gösterişli olanlar da vardı fakat aç bir eşekarısı caydırılmadı!

2 comments:

Robin V said...

That next to last photo, of the pale purple asters, is gorgeous!

Unknown said...
This comment has been removed by a blog administrator.